Tasos nudi veliki broj različtih aktivnosti i znamenitosti koje treba posetiti, a one koje ne treba nikako propustiti su:
Planina Pageo (1956 m.) je savršeni izbor za one koji vole mitologiju i istoriju.
Zaliv Nestosa Čaplje, flamingosi i kormorani ispunjavaju ovaj zemaljski raj bojama.
Velika šuma Koca Orman jedna je od nekoliko preostalih šuma sa retkom florom i faunom
Elefteri Banja obećava izlečenje reumatizma i gineoloških problema i privlači hiljade posetilaca svake godine. Kupke u blatu Krinida nude pomoć protiv reume, kožnih bolesti, ginekoloških problema i artritisa.
Filipi – grad koji su osnovali stanovnici Tasosa ali je postao čuven nakon što mu je naziv promenio Filip II otac Alejksandra Velikog, 565 god, p.n.e. Nalazi se 15 km od Kavale i zahvaljujući pažljivim arheološkim iskopavanjima nudi posetiocima pravi doživljaj grčkih, rimskih i vizantijskih vremena. Tamo se nalazi antičko pozorište, velike zidine, trg, paleohrišćanske bazilike. Apostol Pavle osnovao je u Filipiju prvu hrišćansku crkvu u Evropi i krstio je prvu ženu hrišćanku, Lidiju Filipisiju. U blizini tog mesta, danas se nalazi crkva Svete Lidije.
41. god. p.n.e čuvena bitka između dvojice ubica Julija Cezara, Kasijusa i Bruta, sa jedne i Antonija i Oktavijana, sa druge strane, odigrala se upravo u Filipiju.
Mesta koja treba posetiti:
Hram Sv. Analipseos Sotiros, iz 19. veka. Manastir Sv. Panteleimonas u oblasti Ipsario u Sotiri.
Crkvu Device Marije u selu Panagia
Praistorijsko naselje (2400 p.n.e.- 2100 p.n.e.) koje je pronađeno nedavnim iskopavanjima (1991-2001. godine) u brdu proroka Ilije u širem regionu Skale Sotiros.
Tradicionalna naselja specifična po različitoj arhitekturi kuća.
Kotline i doline sa jedinstvenom florom i faunom.
Nikako ne propustite obilazak sela Panagija koje je na samo par kilometara od gradića Skala Potamia. Tu možete otići u seosku crkvu, obići tradicionalne kućne fabrike za proizvodnju maslinovog ulja, kupovati suvenire ili seoske proizvode, i na kraju ručati ili večerati u nekoj od mnoštva taverni, gde prepuručujemo jagnjetinu na ražnju ili svežu ribu.